בס"ד
שיתופי פעולה עם עובדים סוצ'יאלים בשכונות ירושלים
שנת תשפ"א נפתחה בעיצומה של המגפה. בתי ספר בסגר, נפתחים לסירוגין בקפסולות, בלמידה מרחוק, בשיטות שונות ומגוונות. גם תכנית הקשר הרב דורי שינתה פנים וזרמה עם השינויים שהתחוללו במערכת החינוך. ההיסטוריה וההרגלים גרמו לתהליך ומעבר מעבודה של יחסי קירבה, לעבודה מרחוק. תהליך שמתפתח לאט ועם המון התנגדויות. אנשים אוהבים לנסוע, מעדיפים מפגשי פנים אל פנים, לאו דווקא ישיבות וניהול מערכות יחסים בזום ובענן. עם ההקלות בסגר, מתוך שיחת חולין עם חבר של בני, התגלה לי שהוא רכז מעורבות חברתית בתיכון אורייתא. סיפר שהוא מעוניין לרתום את התלמידים לעשיית טוב וחסד בעולם. קפצתי על המציאה והצעתי להצטרף לתוכנית הקשר הרב דורי. אחרי חשיפה של התוכנית, שלחתי אותם למצוא סבא, סבתא, דודה או שכן שאיתם יוכלו לקיים את הקשר. בהלת הקורונה והפחד להידבק, הרחיקה רבים וטובים ולא נמצאו מספיק מבוגרים לקשר.
נשארנו עם השאלה אז מה עלינו לעשות? הרי חייבים לעשות!!!
החלטתי לחשוב עצמאית. לחשוב יצירה. לחשוב נועז ומחוץ לקופסה. לזנוח את החשיבה של מה אחרים אומרים, או מה חושב "הגורו", אלא להתבונן בארגון שלנו, בצוותים שלנו ולנסות דברים שלא היה אומץ לחשוב קודם. פניתי ללשכת הרווחה בשכונות ירושלים, הקרובות אלי. מתוך הבנה - ש'הפגת בדידות' זוהי אחת התכליות של אנשי רווחה ביחס לאוכלוסיית הזקנים. יצרתי קשר עם שתי עו"ס צביה ומזל. גיליתי אוזן קשבת ושמחה גדולה ליצירת קשר עם הגיל השלישי. במיוחד עתה, כך אמרו: התעצמה הדרישה באנשים /מתנדבים שירימו טלפונים למאות המבוגרים שנשארו ללא מענה לצרכים גשמיים ונפשיים. רוב בני האדם קמים יום יום לתחייה... מי שיש לו עיניים טובות יכול לראות את כל מה שמונח על האנשים, ולהיות שם בשבילם.
נפגשנו מס' פעמים, שבהם בחנו את ההתאמה והחיבור שיעשה עם התלמידים. יצאתי עם מס' שמות של קשישים/ות שחיברנו אותם אל התלמידים. במקביל עלתה במחשבתי להרים טלפונים למכרים מהעבר הרחוק, מורה שלימד אותי בתיכון, בדרום והיום גר בירושלים. שתי חברות שיצאו לגמלאות לפני מספר שנים, כולם נענו ברצון ושמחו על ההזדמנות שניתנה להם להשתתף בתוכנית. התלמידים נענו להזדמנות שניתנה להם והחלו במפגשים מרחוק, קרוב, טלפונית וזומים. והמבוגרים ... הקשר יעשה להם הרבה מעבר להפגת הבדידות.
הבדידות הרבה פעמים נחווית כמצוקה. "לא
תיארתי לי, שבדידות היא שער "– דלת. כך ניסח זאת , יהודה עמיחי. ניסוח
טוב מזה לא יכול להיות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה