יום שלישי, 9 במרץ 2021

מאכלים אהובים - בי"ס קרית יערים רמה"ש

 אתמול נערך מפגש מקסים של משתתפי התוכנית בנושא: מאכלים אהובים ומתכונים שעברו מדור לדור.

המבוגרים סיפרו על המאכלים האהובים במיוחד על הנכדים.

הנה כמה מהמתכונים:

מתכון קל קל לכדורי שוקולד - של סבתא שרה גלברג ורומי נכדתה.

אופן ההכנה: 3 כפות שמן 1 חבילת שוקולד קצת ממיסים במיקרו, מוסיפים קורנפלקס ומערבבים ולמקרר.


מתכון לפשטידת בורקאס - של סבתא של דניאלה - מיכאלה שיף, אותו היא מכינה בקביעות כל שבת לארוחה הצהריים המשפחתית:

החומרים: בצק פריך מלוח
2 גבינת סקי 5 אחוז
2 ביצים
חופן גבינת פרמזן מגוררת
3 כפות סולת
פלפל שחור
אופן ההכנה: לחלק את הבצק לשני חלקים לא שווים
לרדד את החלק הגדול ולהניח בתחתית פיירקס בגודל בינוני שיכסה את התחתית והדפנות
לערבב את כל שאר החומרים ולהניח על הבצק
לרדד את החלק הקטן של הבצק ולכסות את המלית
לאפות בתנור ב 170 מעלות עד שמזהיב
בתיאבון!

המתכון של סבתא של הילה - דינה בנבנישתי לחריימה (דגים חריפים): 

החומרים: דגים לפי מספר המנות
כף גדושה של פפריקה חריפה
שלוש עד ארבע שיני שום כתושים
שתי כפות רסק עגבניות
מיץ מחצי לימון
חצי כוס מים
שתי כפות שמן
אופן ההכנה: מרתיחים את כל המצרכים של הרוטב בסיר  כחמש דקות, מוסיפים את הדגים, מכסים את הדגים במים ולזה מוסיפים תבלינים: כמון וקימל טחון. מבשלים כעשרים דקות. ובתאבון!

סבתא חני שרגר סיפרה על החמין המסורתי, שעובר מדור לדור וצריך להכין אותו בדיוק לפי המתכון המקורי, כי ככה אוהבים אותו הילדים, הנכדים והנינים. וסבא בנו סיפר איך הוא מפנק את דניאל במאכלי בשר טעימים.

תודה רבה לכל המשתתפים ולקלאודיה המורה המובילה המקסימה, כולנו מקווים שבמפגש הסיום נוכל להיפגש, לטעום ולהנות מהמאכלים..

 שלכם, אריאלה








אין תגובות: